9 tips om rimpels bij je ogen te voorkomen

Category : Acties

We knipperen gemiddeld 10.000 keer per dag met onze ogen. Op dat moment worden 22 spieren geactiveerd. De huid rondom je ogen is dan ook de zone waar de eerste tekenen van veroudering te zien is. Met deze negen tips ontdek jij hoe je de huid rondom je ogen fris en gezond kan houden.

Tip 1: verwijder make-up voor het slapen gaan

Misschien doe je het wel of nog niet altijd. Maar als je ’s nachts je make-up niet verwijderd….kan dit je huid aantasten. Zelfs als het super goede make-up is.  Je huid vangt de hele dag allerlei vuilstoffen op van buitenaf. Maar ook van binnenuit word je huid vervuild door bijvoorbeeld zweten. Als je de huid niet reinigt, kan je huid niet goed ademen en daardoor kunnen serieuze huidproblemen ontstaan. Daarnaast kan een crème minder goed zijn werk doen op een niet gereinigde huid. De crème kan dan zelfs de schadelijke afvalstoffen mee naar binnen ‘sluizen’.

Water alleen reinigt de huid niet voldoende. Water gaat niet poriediep, maar de afvalstoffen en vervuiling zitten daar wel! De reinigingsproducten van Darphin en Maria Galland gaan dat wel, waardoor je huid ook écht schoon wordt en alle oogmake-up verwijderd wordt.

Tip 2: behandel je huid vriendelijk 

Je zou het misschien niet denken, maar veel mensen behandelen de huid rondom de ogen iets te enthousiast. Ze duwen, wrijven…zonder er bij na te denken wat dit voor gevolgen heeft. De huid rondom je ogen is heel kwetsbaar. Dep, veeg of masseer op een zachte manier, zodat je de huid zo min mogelijk beschadigd.

Tip 3: neem de tijd

Soms willen we in de haast van de dag nog wel eens te snel gaan. Maar oogcrèmes, serums en gels hebben tijd nodig om in te trekken. Neem in elk geval even één minuutje om je product in te laten trekken.

Tip 4: vraag een huidspecialist om advies

Wil je de huid rondom je ogen beter verzorgen, een boost geven of om wat voor reden willen verbeteren? Ga dan eens langs bij een huidspecialist voor advies. Zij kunnen kijken wat je huid nodig heeft en advies geven voor een gerichte oogbehandeling of producten die passen bij jouw behoefte en die van je huid.

Tip 5: start op tijd met anti-aging behandelingen

Het is geen verkoopstrategie. Nee. Het is echt nodig. Als jij graag met een mooie stralende huid oud wil worden, is het handig om op tijd te beginnen met anti-aging behandelingen. Want je kunt veroudering van de huid voorkomen. Hoe eerder je erbij bent hoe beter. Zo kunnen de fijne lijntjes al behandeld worden, voor ze voor het blote oog zichtbaar zijn.

Tip 6: werk in laagjes

Eén crème kan niet aan al je behoeften voldoen. Gebruik een oogcrème bij je dagelijkse gezichtscrème om de nodige verzorging te bieden voor de kwetsbare huid rondom je ogen. Gebruik bijvoorbeeld kwalitatief goede producten van Maria Galland of Darphin.

Tip 7: bescherm je huid tegen de zon

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan blootstelling aan zonlicht “tot 90% van de zichtbare veranderingen veroorzaken die gewoonlijk aan veroudering worden toegeschreven”. Zonbescherming is absoluut noodzakelijk, vooral rond de ogen, om fijne lijntjes en rimpels te vermijden. Die verschijnen als eerste rond je ogen omdat de huid hier zo dun is.

Tip 8: kies bewust

Welke huidverzorging je kiest maakt verschil, wees dus kieskeurig. Maak een  afspraak met een huidspecialist (hiervoor kun je bij ons terecht) om te weten te komen wat je huid nodig heeft en waarom. Volg dan de adviezen van de huidspecialist om uit te vinden welke producten voldoen aan je individuele behoeften met hoogwaardige werkzame stoffen.

Tip 9: denk aan de basis

Gebruik een base-laag voor je make-up, om te zorgen voor een egaal oppervlak, en langdurige resultaten. Daarnaast werkt een base als highlighter.

All about the eyes

In de maanden maart en april hebben we bij ons in de salon een speciale oogbehandeling in de aanbieding. Deze bestaat uit een:

  • oogreiniging;
  • gezichtsreiniging;
  • het aanbrengen van de oog essence (Maria Galland 007 hyaluron) en deze wordt zacht in gemasseerd;
  • essence voor het gelaat die wordt in gemasseerd;
  • dan wordt het speciale Thalasso oogmasker aangebracht. Dit oogmasker is een speciale behandeling voor de dunne en gevoelige huid rondom de ogen. De huid wordt verzorgd en gladder gemaakt. Lijntjes en rimpeltjes worden vervaagd, wallen en kringen onder de ogen worden duidelijk verzacht.
  • terwijl het masker intrekt worden de handen gemasseerd.
  • als afsluiting worden de verzorgende producten aangebracht die voor jouw huidtype het meest geschikt zijn.

De behandeling van All about the eyes kan ook gecombineerd worden met elk andere behandeling.  Deze behandeling kost € 49,50. Voeg je hem toe aan een andere behandeling, dan betaal je € 35,00.

Direct een behandeling boeken? Kijk in onze online agenda om direct een afspraak te maken. Vragen over deze behandelingen? Neem vrijblijvend contact op via info@hem-en-haar.nl of gebruik het contactformulier.

Beautysalon Hem en Haar | Voel je goed!
Liesbeth Kerkhoven
Je huid in topconditie? Dat kan!
Mijn naam is Liesbeth Kerkhoven en huidverbetering is mijn passie. Samen met jou het optimale uit je huid halen door goede adviezen, werken met topmerken, gerichte behandelingen, ontspanning en prachtige make-up.

Huidverbeterende behandelingen| Specialistische behandelingen | Ontspanningsmassage | Visagie | Ontharen | Manicure


Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws