Je huid reinigen, waarom is dat eigenlijk belangrijk?

Je huid reinigen, waarom is dat eigenlijk belangrijk?

Category : Acties

Veel mensen reinigen hun huid. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? Wat is het nut ervan? En is het iets wat jij ook zou moeten doen? In deze blog deel ik met je waarom het van belang is om je huid te reinigen en hoe je dat het beste kan doen. 

Waarom je huid reinigen?

Het is belangrijk om je huid schoon te maken. Ook als je geen foundation, gekleurde crème’s  of poeder gebruikt. Je huid vangt namelijk gedurende de hele dag allerlei vuilstoffen op van buitneaf, zoals bijvoorbeeld uitlaatgassen en luchtvervuiling. Maar ook van binnenuit, door zweten en hormonen en het hele innerlijke chemische proces wat de hele dag doorgaat.

Als je de huid niet reinigt en ontdoet van deze schadelijke stoffen, is dat een zware belasting voor je huid. Je huid kan niet goed ademen en er kan daardoor een serieus huidprobleem ontstaan. Als je een crème gebruikt kan de crème, minder goed zijn werk doen en kan zelfs de schadelijke afvalstoffen mee naar binnen sluizen. Dan gebruik je een goede ‘dure’crème, die in jouw ogen niks doet, terwijl het niet aan de crème ligt, maar omdat één van de belangrijkste stappen van de verzorging wordt overgeslagen. Water alleen is reinigt de huid niet voldoende. Water gaat niet poriediep, maar de afvalstoffen en vervuiling zitten daar wel!

Hoe reinig je de huid?

Hoe je de huid het beste kan reinigen, hangt af van hetreinigingsproduct dat je gebruikt. Er zijn verschillende soorten reinigingen; milk, reinigingswater, schuim, balsems. Het belangrijkste is dat je het product er weer goed afhaalt. Dit kan door middel van water of watjes of een washandje. Reinigen doe je twee keer per dag. Ook ’s nachts is je huid namelijk heel actief en scheidt deze veel afvalstoffen af.

Na een reiniging is het te adviseren om een lotion te gebruiken. Deze brengt je huid weer terug in balans. Zodra je huid al met water in contact komt, raakt deze wat uit balans. Een lotion zorgt er voor dat de PH-waarde van je huid binnen een half uur weer is hersteld. Het verweekt je huid een beetje, waardoor je verzorgende product beter en makkelijker door je huid wordt opgenomen. Ook het trekkerige gevoel wat je vaak overhoud na het douchen gaat gelijk weg als je lotion aanbrengt. Dit breng je in de meeste gevallen op een watje aan waarna het doormiddel van met simpele vegen over je gezicht wordt verdeeld.

En als ik het een keertje vergeet?

Iedereen kent het wel, eigenlijk te moe om nog je huid te moeten schoonmaken en je crème aan te moeten brengen. Daarom adviseer ik vaak, om dit proces eerder op de avond te doen. Beter al om acht uur de huid schoon en een goede verzorging erop, dan niet schoon het bed in. Je huid is ’s nachts het meest actief. Dan herstellen wondjes zich bijvoorbeeld ook het beste. Stel je gaat met een vervuild gezicht naar bed, dan kan je huid minder goed functioneren. Huidveroudering treed dan ook veel sneller in! Tevens kunnen er hele vervelende huidproblemen ontstaan. Het is een kleine handeling met grote gevolgen!

Aanbieding reiniging Maria Galland

Op dit moment hebben we bij ons in de salon een aanbieding voor de reiniging van Maria Galland.

  • Maria Galland 61 (400 ml) en de 64 (400 ml): van € 115,- voor € 49,50!
  • Maria Galland 2 (200 ml): van €62,50 voor € 50,00 en krijg de 42 (20 ml) cadeau.

Wil je graag een afspraak maken? Dat kan bij ons online, of bel naar 050-5351028. Vragen over dit onderwerp mail naar info@hem-en-haar.nl.

Beautysalon Hem en Haar | Voel je goed!
Liesbeth Kerkhoven
Je huid in topconditie? Dat kan!
Mijn naam is Liesbeth Kerkhoven en huidverbetering is mijn passie. Samen met jou het optimale uit je huid halen door goede adviezen, werken met topmerken, gerichte behandelingen, ontspanning en prachtige make-up.

Huidverbeterende behandelingen| Specialistische behandelingen | Ontspanningsmassage | Visagie | Ontharen | Manicure

 


Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws