Is een oogcrème nou echt nodig?

Category : Microneedling

Veel mensen weten wat het nut is van een dagcrème en gebruiken dat trouw. Maar voor onze ogen is er een speciale crème ontwikkeld. Waarom is dat eigenlijk zo? Waarom kunnen we daar niet gewoon onze dagcrème op smeren? In deze blog leg ik je het graag uit. 

Waarom zou je een oogcrème gebruiken?

Is een oogcrème nou echt nodig? Die vraag krijg ik regelmatig. De huid rondom de ogen is het eerste wat “verslapt”en rimpeltjes krijgt. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat die huid het meest gebruikt wordt. Zonder te praten bewegen je ogen. En zelfs als je je ogen dicht hebt of slaapt, bewegen je ogen. Deze huid heeft dus het meest te lijden, wordt het meest belast. Slecht slapen, stress, huilen, ziek zijn, zijn factoren die allemaal invloed hebben op de huid rondom de ogen.

Wat doet een oogcrème?

Een oogcrème zorgt voor de ondersteuning van de tere en gevoelige huid. De huid rondom de ogen is heel dun en heeft een hele fijne huidstructuur. Daarom bestaat de crème uit hele fijne moleculen, zodat de huid deze goed kan opnemen. Anders als een crème die je voor je gezicht gebruikt. Deze bestaat uit grotere moleculen en wordt niet door de huid rondom de ogen opgenomen, maar blijft erop liggen. Waardoor dit tot irritatie kan leiden.

Voor welke oogcrème kies je?

Er bestaan verschillende oogcrème’s, maar allen zorgen ervoor dat de huid zijn elastisiteit behoudt. Dan is de één er voor een droge huid rondom de ogen, een andere is om de wallen en de kringen te verminderen. Er kan ook een combinatie zijn van deze twee of echt gericht zijn tegen de rimpeltjes. Er zijn zelfs serums voor rondom de ogen, die 3 keer sterker werken dan de oogcrème zelf. Deze zijn vaak niet voor dagelijks gebruik, maar meer als kuur. Dus als je erg ziek bent geweest en erg rondom de ogen tekent, kun je een serum gebruiken die weer energie geeft, waardoor je uitstraling weer fris wordt.

Lees ook even dit artikel: Welke oogcrème past bij jou?  Daar vind je uitleg en tips om te kijken welke oogcrème bij jou past.

Wat mag je verwachten van een oogcrème?

Let wel, een oogcrème kan geen wallen en kringen verminderen die niet door vocht of vermoeidheid zijn ontstaan. Sommige wallen zijn een ophoping van vetcelletjes, deze kunnen niet verwijderd worden door middel van een oogcrème. Vochtwallen daarentegen wel. Je kunt voor jezelf bepalen wat bij jou het geval is. Zit het er altijd al en neemt het niet af? Dan zijn het vetcelletjes. In het andere geval is vocht de oorzaak van de wallen. Ook de blauwkleuring die ontstaan is door bijvoorbeeld te weinig slaap of stress, kan verholpen worden. Maar als het een hele dunne huid is waar een ader doorschijnt, zal met een oogcrème niet wegtrekken. Laat je daarom goed adviseren, voordat je een oogcrème aanschaft. Vaak wordt er ook gezegd dat een oogcrème niet werkt, terwijl het niet aan de oogcrème ligt, alleen aan de verkeerde verwachting of onjuist advies. Gelukkig is er tegen blauwkleuring wel heel veel te doen, zoals bijvoorbeeld een goede camouflage. Bij een goed verzorgde ooghuid ziet de eventueel aangebrachte make-up er mooier uit.

Direct een behandeling boeken? Kijk in onze online agenda om direct een afspraak te maken. Vragen over deze behandelingen? Neem vrijblijvend contact op via info@hem-en-haar.nl of gebruik het contactformulier.

Beautysalon Hem en Haar | Voel je goed!
Liesbeth Kerkhoven
Je huid in topconditie? Dat kan!
Mijn naam is Liesbeth Kerkhoven en huidverbetering is mijn passie. Samen met jou het optimale uit je huid halen door goede adviezen, werken met topmerken, gerichte behandelingen, ontspanning en prachtige make-up.

Huidverbeterende behandelingen| Specialistische behandelingen | Ontspanningsmassage | Visagie | Ontharen | Manicure

 

 

 


Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws