regelmatig scrubben is

Regelmatig scrubben is essentieel bij huidverzorging

Category : Microneedling

De zon stimuleert de celdeling, daarom verdikt je huid gemakkelijker. Regelmatig scrubben vormt nu een essentieel deel van de huidverzorging. 

Nut van scrubben

Door goed te scrubben, houdt je de huid fris. De zon stimuleert de celdeling en zorgt ervoor dat je sneller zweet, daardoor plakken dode huidcellen meer aan je huid. Zo vervuilt de huid zich steeds meer. Door twee keer per week te scrubben, kan de huid goed blijven ademen en zuurstof tot zich nemen waardoor de huid zijn een frissere uitstraling behoudt.

Een ander bijkomend voordeel is dat de huid mooier bruin egaal wordt, mits je goede zonnebescherming gebruikt. Ook het gebruik van aftersun levert hier een positieve bijdrage aan.

Kies een scrub

Scrubben (met korrel) en peelen (zonder korrel) is voor iedereen goed als je het juiste product gebruikt. Iemand met een couperose huid of met een huid waar snel irritaties optreden, kan beter een peeling zonder korreltje gebruiken. Heb je juist een vette, dikke, verhoornde of grauwe huid, dan kan een scrub met korreltje beter uitpakken. De scrub voor je lichaam en voor je gezicht zijn verschillend. Dat heeft met de grofheid van de korrel te maken. Je huid op het lichaam is steviger en bevat wat meer bescherming op de meeste plaatsen.

Gebruik van scrub

Wees wel lief voor je huid, zowel voor je gezicht als voor je lijf. Dat wil zeggen dat kleine ronddraaiende bewegingen voldoende zijn, je hoeft niet hard te boenen. Daarmee beschadig je je huid eerder én dat is niet de bedoeling. Dus kleine ronddraaiende bewegingen, waarbij je in het gezicht de ooghuid vermijd! Deze huid is te dun om te scrubben.

De scrub of peeling kun je gedurende de zomer het beste ’s morgens doen. Dan is je huid nog niet te warm door de zon. Op koele dagen kan het ook prima ’s avonds als dat je voorkeur heeft. Helemaal lekker om na een scrub of peeling een masker aan te brengen. Deze zal dan nog beter in trekken.

Voor vragen over het juiste scrub of peeling product voor je huid of zonadvies rustig even langs komen. Onze adviezen zijn gratis. 

Beautysalon Hem en Haar | Voel je goed!
Liesbeth Kerkhoven
Je huid in topconditie? Dat kan!
Mijn naam is Liesbeth Kerkhoven en huidverbetering is mijn passie. Samen met jou het optimale uit je huid halen door goede adviezen, werken met topmerken, gerichte behandelingen, ontspanning en prachtige make-up.

Huidverbeterende behandelingen| Specialistische behandelingen | Ontspanningsmassage | Visagie | Ontharen | Manicure

 


Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws