Reiniging

Category : Microneedling

Ik hoor nog steeds heel vaak ‘ik draag geen make-up, dus dan hoef ik mijn huid toch ook niet te reinigen?’.

Dat is helaas niet waar. Onze huid vangt overdag heel veel vuildeeltjes uit de lucht. Denk hierbij aan uitlaatgassen, straling van zon en computers/mobieltje. Ook je huid zelf als orgaan produceert afvalstoffen, zoals bijvoorbeeld zweet. Deze vuilstoffen zijn schadelijk voor je huid als je ze laat zitten. De meest voorkomende aandoeningen komen door niet goed reinigen. Dan kun je  denken aan een hele droge of vochtarme huid, maar ook aan een huid met acné, allergieën of een versneld verouderingsproces. Helaas is reinigen met alleen water niet voldoende. Het verwijdert niet de vuilstoffen porie diep. Even als vergelijking: als je gekookt hebt maak je de pan ook niet alleen met water schoon, daarvoor gebruik je ook een middel om het echt schoon te krijgen.

Daarnaast heeft water ook een andere PH-waarde dan de huid. Daardoor is je huideigen bescherming tijdelijk uit balans. Je huid doet er wel vier uur over om zijn huideigen bescherming weer te herstellen. Met een goede reiniging behoudt je het evenwicht in je natuurlijke ecosysteem en is de PH-waarde binnen een half uur op peil. Tevens is het zo dat je verzorging minder goed zijn werk kan doen als je niet goed gereinigd hebt, wat zonde is van je goede crème. Daarom geldt voor iedereen dat reinigen de belangrijkste stap is, voor een mooie, gezonde huid.

Wil je advies over een goede reiniging? Loop even bij me binnen….


Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws