Welke_factor_heb_jij_nodig_tijdens_het_zonnen

Welke factor heb jij nodig bij een middagje zonnen?

Tags :

Category : Microneedling

Om te bepalen welke factor je nodig hebt voor een middagje zonnen, moet je eerst bekijken of je tot zonnetype 1, 2, 3 of 4 behoort. Welk type ligt het dichtste bij je huid? Dat kun je bekijken aan de hand van dit artikel.

Zontypes Maria Galland

 

 

 

 

 

 

 

 

Huidtype en beschermingstijd

Zoals je kunt zien heeft elke type huid zijn eigen beschermingstijd. Dit is de tijd dat de huid zichzelf kan beschermen tegen de zon. Iemand met een lichtere huid (type 1) zal b.v. sneller verbranden en is dan ook minder lang van zichzelf beschermd. Maar welke factor – ook wel SPF of lichtbeschermingsfactor genoemd – heb je dan nodig om langer in de zon te kunnen zitten? Dat kunt je gemakkelijk uitrekenen.

Maria Galland beschermingstijd

 

 

 

 

1. Zelfbeschermingstijd:  kom je het dichts bij type 1, 2, 3 of 4? Neem de tijd die onderaan het type in de afbeelding staat.
2. Beschermingstijd: hoe lang zou je in de zon willen zitten (in minuten)?
3. Lichaamsbeschermingsfactor: deel de beschermingstijd door de zelfbeschermingstijd.

Voorbeeld:

Wil je 5 uur in de zon zitten? Dat is 300 minuten. Deel deze 300 door je zonnetype. Ben je bijvoorbeeld zonnetype 1, dan heb je 10 minuten zelfbescherming. Je deelt 300 door 10 en komt dan uit op een beschermingsfactor van 30.  Uiteraard kun je de berekening ook andersom doen. Uitgaande van zonnetype 1 (10 minuten zelfbescherming) en je wilt zonnecrème factor 30 gebruiken, dan rekent u als volgt: 10 maal 30 = 300 minuten.

Graag een passende zonnecrème van Maria Galland aanschaffen? Kom naar onze salon en laat je adviseren. Kijk voor meer informatie op de website van Maria Galland.

Beautysalon Hem en Haar | Voel je goed!
Liesbeth Kerkhoven

Uw huid in topconditie? Dat kan!
Mijn naam is Liesbeth Kerkhoven en huidverbetering is mijn passie. Samen met u het optimale uit uw huid halen door goede adviezen, werken met topmerken, gerichte behandelingen, ontspanning en prachtige make-up.

Huidverbeterende behandelingen| Specialistische behandelingen | Ontspanningsmassage | Visagie | Ontharen | Manicure


Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws