Zon.. Goed of Slecht?

Category : Microneedling

Het genot van de zon: 

Waarom heeft de zon een positieve invloed op ons humeur? Heel simpel, zonlicht is van vitaal belang voor het leven. Zonlicht wordt opgenomen door het lichaam en zorgt voor een opgewekte stemming, verbetert ons lichamelijk welzijn en heeft invloed op onze biologische klok, die alles regelt van lichaamstemperatuur tot slaap cycli. 

Echter verkeerde blootstelling aan de zon kan zonnebrand, lijntjes en rimpels veroorzaken. Het kan ook leiden tot vorming van schadelijke ‘vrije radicalen’. En op lange termijn, kan onzorgvuldig omgaan met zonlicht, een verhoogde kans op huidschade veroorzaken. 

Wat gebeurt er bij zonnebaden met de huid: 

We krijgen een kleurtje, althans vele van ons. Dat komt omdat de pigmentcellen in onze huid worden geprikkeld om de huid te gaan beschermen. Pigment is namelijk een natuurlijke bescherming tegen verbranding. Nu wil dat niet zeggen dat als je snel bruin wordt, je niet meer hoeft te smeren, want er gebeurt namelijk meer. 

De huid krijgt last van uitdroging, vetten worden minder, vochtverlies, verbranding en huidveroudering. 

De zonbeschermende crème:  

Tussen zon beschermende crèmes zit ook weer een groot verschil. De ‘goedkopere’ producten beschermen de huid door tussen de bovenste huidlagen licht weerkaatsend laagje te leggen. Daardoor zal het verbranden van de huid worden tegengegaan, wat natuurlijk fijn is.  

MAAR, zoals hierboven al aangegeven werd, gebeurt er méér met de huid. De zon beschermende crèmes van de schoonheidsspecialist bestrijden ook al die punten doordat ze: 

– Vitamine c en e bevatten; bestrijden de vrije radicalen (afvalstoffen) – Hydrateren;  voorkomt ook verdamping en dus uitdroging – Voorkomt dat de huid verbrand – Tegen huidveroudering beschermt – Voorkomt vetverlies; uw huid blijft soepel 

Zo bent je verzekerd van een verantwoorde bruine teint! 


Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws