pre summer sale

Zon, goed of slecht voor de huid?

Category : Microneedling

Wat doet de zon eigenlijk met ons? Is zon wel goed voor ons? Of kunnen we het beter vermijden? We worden vrolijk van zonlicht. Het zorgt voor de werking van allemaal processen in ons lichaam. Maar wat doet zon eigenlijk met onze huid? Je leest er meer over in dit artikel.

Het genot van de zon
Waarom heeft de zon een positieve invloed op ons humeur? Heel simpel, zonlicht is van vitaal belang voor het leven. Zonlicht wordt opgenomen door het lichaam en zorgt voor een opgewekte stemming, verbetert ons lichamelijk welzijn en heeft invloed op onze biologische klok, die alles regelt van lichaamstemperatuur tot slaap cycli. Echter verkeerde blootstelling aan de zon kan zonnebrand, lijntjes en rimpels veroorzaken. Het kan ook leiden tot vorming van schadelijke ‘vrije radicalen’. En op lange termijn kan onzorgvuldig omgaan met zonlicht een verhoogde kans op huidschade veroorzaken.

Wat gebeurt er bij zonnebaden met de huid
We krijgen een kleurtje, althans vele van ons. Dat komt omdat de pigmentcellen in onze huid worden geprikkeld om de huid te gaan beschermen. Pigment is namelijk een natuurlijke bescherming tegen verbranding. Nu wil dat niet zeggen dat als je snel bruin wordt, je niet meer hoeft te smeren. Er gebeurt namelijk meer: de huid krijgt last van uitdroging, vetten worden minder, vochtverlies, verbranding en huidveroudering.

De zonbeschermende crème
Tussen zonbeschermende crème’s zit ook weer een groot verschil. De ‘goedkopere’ producten beschermen de huid door tussen de bovenste huidlagen licht weerkaatsend laagje te leggen. Daardoor zal het verbranden van de huid worden tegengegaan, wat natuurlijk fijn is.

Maar zoals hierboven al aangegeven wordt, gebeurt er méér met de huid. De zon beschermende crème’s van de schoonheidsspecialist bestrijden ook al die punten doordat ze:

– Vitamine c en e bevatten; bestrijden de vrije radicalen (afvalstoffen);
– Hydrateren; voorkomt ook verdamping en dus uitdroging;
– Voorkomt dat de huid verbrand;
– Tegen huidveroudering beschermt;
– Voorkomt vetverlies; uw huid blijft soepel.

Zo ben je verzekerd van een verantwoorde bruine teint!

Vragen over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact op via info@hem-en-haar.nl of gebruik het contactformulier.

Beautysalon Hem en Haar | Voel je goed!
Liesbeth Kerkhoven
Je huid in topconditie? Dat kan!
Mijn naam is Liesbeth Kerkhoven en huidverbetering is mijn passie. Samen met jou het optimale uit je huid halen door goede adviezen, werken met topmerken, gerichte behandelingen, ontspanning en prachtige make-up.

Huidverbeterende behandelingen| Specialistische behandelingen | Ontspanningsmassage | Visagie | Ontharen | Manicure


Maak online een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling. Dat kan via de online agenda, bel 050-5351028 of mail naar info@hem-en-haar.nl

Ontvang elke maand als eerste de acties en aanbiedingen in je mailbox

Laatste nieuws